תיקון על הפלה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/03/07 20:07 כה באדר התשסז

שאלה

איזה תיקון מיוחד ניתן לעשות אם רוצים לכפר על חטא נורא של הפלה יותר מפעם אחת ?

שאלה מאוד דחופה רוצה לחזור בתשובה שלמה ועיניין זה מפריע לי מאוד וכנראה שיוצר אצלי המון עיכובים.

תשובה

לשואלת שלום רב.
תשובה מורכבת מכמה מרכיבים: חרטה על העבר, קבלה לעתיד ווידוי.
הוידוי הוא בין האדם לקב"ה, לאמר בפשטות אנא ה' חטאתי ועשיתי כך וכך ואני מצטער ומתחרט על כך.
החרטה על העבר צריכה להיות אמיתית ומכל הלב. להכיר את חומרת החטא ולהצטער עליו ולהתחרט על כך שעשיתי חטא זה. נראה מתוך דברייך שאת אכן מתחרטת ומצטערת.
קבלה לעתיד - כלומר לקבל על עצמך בלב שלעולם לא תשובי לדבר זה, אפילו אם יהיו פיתויים וקשיים גדולים. וקבלה זאת צריכה להיות אמיתית עד כדי כך שהקב"ה, שיודע מה שבליבו של כל אדם יוכל להעיד שאכן אם ח"ו היית עומדת היום שוב בנסיון מעין זה, היית עומדת בו.
מלבד זה לימדונו חז"ל שטוב לתת צדקה ולהתפלל לה' שיסלח.
אם את כל זה עשית, ואת היום כאדם חדש, הרי זוהי תשובה שלמה.
אפ את רוצה להוסיף על כך, את יכולה לעזור למנוע נשים אחרות מליפול בכך. זה יכול להיות בסיוע כספי, למשל לאירגון כמו "אפרת", שנאבק בהפלות מיותרות. ואפשר גם לפנות אליהם ולשאול אם הם צריכים מתנדבת לעזרה ולהסברה וכד'.
והעיקר, להיות עכשיו בשמחה על שהצלחת להתמודד ולהתגבר ואת נמצאת כעת במקום אחר. ולכן אל לך לפחד וליפול בעצבות, אלא לשמוח.
בברכה
אפי קיציס