תיקון לעברה חמורה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 10/05/08 21:26 ה באייר התשסח

שאלה

שלום וברכה!

לצערי בעברי עברתי על עבירות מאוד חמורות בנגיעה בבנים שאני מעדיפה כמה שיותר לשכוח ולא להיזכר בזה בכלל.

אז ניסיתי הרבה פעמים לצאת מזה ולא הצלחתי.

אבל עכשיו ב"ה אני מצליחה אך עדיין לא בטוחה בעצמי שאני שלמה בעניין וזה עניין שעדיין רגיש אצלי לצערי הרב מאוד.

אני הרבה פעמים מבקשת מה' סליחה מעומק הלב והיו כמה פעמים עם בכי אך עדיין אני לא מרגיש שזה מספיק לעומת העבירות החמורות האלו.

אני משתדלת ללמוד עכשיו אורות התשובה ומשיבת נפש.אמרו לי שחסד גם מכפר על העניין למרות שבגלל עומס לימודי לצערי אין לי זמן.

אבל עדיין..אני מפחדת כ"כ מזה..

אני מפחדת שזה יעלה לי בבניית ביתי בעז"ה בעתיד שאני רוצה בכל ליבי שיהיה קדוש וטהור.

אני מפחדת מהשלכות שח"ו אני לא יודעת עליהם..

אשמח לדעת ממש מה התיקון שעליי לעשות שארגיש שנטהרתי מעווני בעז"ה.

תודה רבה מראש.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

תשובה

שלום
תעלומה גדולה היא, כיצד אדם שעיוות פשע ומרד יכול לתקן הכל בהבל פה של "חוזר אני ", כיצד זה נשמה שהסתאבה בטומאות הרבה (כל חוטא ואין צדיק בארץ וגו')
יכולה במחשבה להצטחצח כאילו לא היו דברים מעולם.
התשובה לשאלות אלו , היא סוג התשובה, אם אדם ע"י תשובתו העמוקה, עבר מהפך אישיותי עד כדי כך שאי אפשר לזהותו עם גלגולו הראשון, החוטא, הרי פנים חדשות באו לכאן, ואי אפשר להאשימו ולהענישו בחטא שביצע "מישהו אחר", ממכתבך אני מתרשם בהחלט שהפכת לבן אדם חדש, אי אפשר שמעשיפ שעשתה הנערה "ההיא" ישפיעו על עתידך.
ברכה והצלחה