תיקון למעשה גניבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/09 00:34 ח בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעברי הרחוק יצא לי לא פעם לגנוב.

לגנוב רק מתוך תאווה ולא בזדון.

גניבה מאמא או מאחות מדובר בכסף קטן אומנם עד 10 ש"ח בודדים כמעשה שובבות של ילדים, אבל עדיין זה יושב לי איפשהו על המצפון.

אני בטוחה שכיפרתי על כך.

אבל עדיין קשה לי להרפות מזה.

אני מבקשת שתעזור לי להשלים עם המחילה ולדרוש בה שוב.

יש תיקון מסויים או איזה טקס או משהו שעפ"י ההלכה יעזור לי להתנקות ולפתוח דף חדש.

יש לציין שזה לא קרה כבר למעלה מ10 שנים לפחות.

תודה והמשך יום טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הבקשה שלך מאוד פשוטה - את מבקשת לחזור בתשובה על חטא.
אין הבדל אם חוזרים בתשובה על חטא של גנבה או הלבנת פנים או לשון הרע וכד'.
הכפרה והתיקון, המחילה שאת מבקשת, יבואו כתוצאה של התשובה מהחטא.

התשובה כוללת: שתי פעולות שנעשות בין אדם לחברו: פיצוי ריצוי. פעולה שלישית נעשית בין אדם למקום: ווידוי.

פיצוי = להחזיר את הכסף למי שנלקח ממנו, את כל הכסף.
ריצוי = לבקש סליחה ממי שנפגע ממך.
ווידוי כולל שלשה חלקים שנעשים מתוך פניה ודיבור אל ד'. המתוודה אומר:
(1) חטאתי ועשיתי כך וכך (במקרה שלך "גנבתי כסף") זוהי הכרה בחטא.
(2) אני מתחרטת ומצטערת על כל מה שעשיתי.
(3) אני מתחייבת באופן ברור ומוחלט שלא אחזור שוב לעשות את המעשה. זוהי קבלה לעתיד.
יהי רצון שתזכי לתשובה ומחילה מלאה