תיקון לגזל זמן ממקום העבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/09/10 23:43 י בתשרי התשעא

שאלה

שלום,

אני עובד בחברת תוכנה בינונית - כמאתיים עובדים. נכשלתי פעמים רבות בגזל זמן של המעביד - בשיטוטים לא פרודוקטיביים באינטרנט, בכתיבת דברים שאינם רלבנטיים לעבודה וכיו"ב.

האם הוספת רבע שעה ביום לשעות העבודה שלי לתקופה ארוכה יכולה להיות תיקון מספיק ? ומה עם מקום העבודה הקודם ?

תודה רבה, שנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על המחשבות האלה. אלה מחשבות התיקון הטובות והנכונות, וכידוע ההלכה החמירה מאוד בתחומים אלה, עד שנפסק כי ה"אומנין קורין בראש האילן" בשל הפסד המעביד.
מה שלא ניתן לתקן (המעביד הקודם) – לא ניתן לתקן, ואנו סומכים על המחילה הכללית הקיימת לאחר זמן. אולם ניתן להפוך את מה שהיה פעם למנוע צמיחה, ולהחליט כמובן שדווקא זה יחזק אותנו במקום העבודה החדש, לקיום ההלכה כראוי.
הוספת רבע שעה עתה, למעביד הנוכחי, היא סוג נכון של תיקון. כדאי לקצוב אותה בזמן, כדי שלא לקבל על עצמך משהו שהוא גדול מייד, ומכאן ואילך להקפיד על זמנו של המעביד.

כל טוב ושנה טובה