תיקון לאיסור נידה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/01/17 14:11 יא בטבת התשעז

שאלה

כבוד הרב,

אנחנו זוג שומר תורה ומצוות ואשתי היה לה איזה תקופה של 7 חודשים בערך שהיינו אסורים ונכשלנו לצערנו ב ביאת נידה לא פעם אחת יש תיקון לכזה דבר?

ואם יש מה התיקון?

תשובה

לשואל שלום
הנסיון שלכם הוא נסיון קשה מאוד. צר לי לשמוע על הנפילה שלכם בעוון זה. אבל אין שום חטא בעולם שאין עליו אפשרות תיקון.
התיקון לחטא הוא [חזרה בתשובה]. בכוחה של התשובה לבקוע רקיעים. החטא הוא משותף ולכן גם התהליך טוב שיהיה [משותף לך ולרעייתך].
שלבי התשובה הם:
א. וידוי - לומר בפה במה חטאנו. לחשוב מה הוביל אותנו לחטא, אילו מצבים מקשים עלינו את ההתמודדות?
ב. חרטה - לעזוב את החטא, להצטער על שעשינו אותו. אנחנו לא מעוניינים בו, כל מאויינו ורצוננו הוא לקיים את מצוות ה' יתברך.
ג. קבלה לעתיד - השתדלות שלא לשוב עוד ולעשות החטא. אילו דברים עוזרים לנו להתחזק בכך?

בנוסף, כדאי לבדוק [מבחינה רפואית ומבחינה הלכתית] כיצד תיתכן תקופה כה ארוכה של איסור.
ממליץ אני לכם [ליצור קשר בהקדם עם מכון פועה] בטלפון 026515050.

בהצלחה רבה! [אבא שבשמיים אוהב אתכם ומקבל את תיקונכם בזרועות פתוחות].