תיקון חצות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 14/08/07 10:01 ל באב התשסז

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

האם מותר לומר תיקון חצות בכותל? לשבת שם על הרצפה כמו תיקון בכל מקום אחר עם וידוי וכל ההלכות הקשורות?

בקשר לק"ש על המיטה - אדם המתכוון להשאר ער גם אחרי חצות האם צריך לומר לפני חצות את כל הנוסח וכשהולך לישון אומר שוב? והאם אפשר לומר גם בכותל ק"ש זאת?

מה זה תיקון חצות של יום ומתי אומרים אותו?

כל השאלות הנ"ל עפ"י ספרדים בבקשה.

תודה.

תשובה

שלום רב,
אפשר לומר תיקון חצות בכותל, ובקשר לקריאת שמע על המיטה, יאמרה סמוך למיטתו, ובכרת המפיל נחלקו אם לאמרה לאחר חצות. יש ספרדים שאינם אומרים את הרכה אחר חצות.
ממנהגי יהדות מרוקו לומר מי"ז בתמוז תיקון חצות של יום כל ימי בין המיצרים.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.