תיקון חצות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/03/12 22:28 כד באדר התשעב

שאלה

מה כל כך מיוחד בתיקון חצות?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

שאלה גדולה שאלת.. אענה בקיצור:

[בתיקון חצות אנו מיצרים על חורבן בית המקדש וגלות השכינה, על פיזור ישראל בין אומות העולם ועל הריגת הצדיקים.]

[חצות לילה זו שעה גדולה של עת רצון], ולכן בשעה גדולה זו מתפללים על עם ישראל שנתפרדו בין האומות, והשכינה גלתה , ונפרדו רחל ולאה שמהם יוצאים משיח בן יוסף ומשיח בן דוד..

[תיקון חצות נזכר בשולחן ערוך ]באורח חיים סימן א' הלכה ג', (וכל אחד צריך לעשותו, לאו דווקא תלמיד חכם- ראשית חכמה שער הקדושה פרק ז') ועיין שם במשנה ברורה.

ובכף החיים שם ובבן איש חי שנה א' פרשת וישלח- הביאו את סדר תיקון חצות ומעט מכוונותיו.

ואם אם סודו תדרוש - עיין נא בעוד יוסף חי פרשת וישלח, ובשו"ת רב פעלים חלק א' סימן א', ובשער הכוונות דרוש תיקון חצות בדף נח'.

ובזוהר הקדוש בהמון מקומות האריך לבאר את גודל וערך קימת חצות שגדולה מעלתה, ואם עוסק בתורה אחר כך- אין קץ לשכרו.

בברכה