תיקון חצות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/04/11 11:50 כט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

בקיצור שולחן ערוך קראתי על העניין של אמירת תיקון חצות.

שאלתי היא: האם אני צריך להגיד תיקון חצות? אני מניח שאמירת תיקון חצות תפריע לי לתפקד ביום המחרת. אם אני גם ככה ער במשמר או לילה לבן - אז כן להגיד תיקון חצות?

ואיפה אמצא את הנוסח של תיקון חצות? הוא לא מופיע בסידורים בהם חיפשתי??

אני שואל כי לפי מה שאני יודע רוב העולם לא נוהג להגיד תיקון חצות..

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב.

הנוסח של תיקון חצות מופיע בכל סידור ספרדי.

מכיון שאינך יכול לומר אותו כל יום (כי זה יפריע לך לתפקוד המחרת..) תאמר אותו כשאתה ער באיזה משמר.. או בלילה לבן...

אם יכול הינך לומר פעם אחת בשבוע לפחות "תיקון חצות"- זה דבר גדול מאוד. (ראה שולחן ערוך או"ח סימן א' סעיף ג', וראה במשנה ברורה שם וכף החיים)

זה שלא נוהגים העולם- זה לא ראיה..

ברכה והצלחה צדיק.

שבת שלום ומבורך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן