תיקון חצות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 29/12/09 22:18 יב בטבת התשע

שאלה

שלום לרב,

אני מתפלל כל יום כוותיקין (עם הנץ החמה)

וקשה למר גם תיקון חצות...

לכן חשבתי על כך לקום באמצע הלילה ולעשות תיקון חצות ולחזור לישון עד התפילה, זה אפשרי?

אם כן כשאני קם לתיקון חצות אני נוטל ידיים עם ברכה? מברך ברכות השחר?

כל טוב.

תשובה

שלום לך

זה אפשרי. מכל למקום לענ"ד עדיף שתלמד הלכה אמונה ומוסר במקום אמירת התיקון חצות כי ידיעת ההלכה היא התיקון הראשון שצריך לעשות ורק אח"כ תיקון חצות

בכל אופן לשאלתך -כשאתה קם צריך ליטול ידיים ללא ברכה ולומר את ברכות התורה. ובבוקר צריך ליטול ידיים שנית עם ברכה לומר את ברכות השחר ופעם שניה את ברכות התורה

ולהלן מקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=410