תיקון חצות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 05/11/09 23:14 יח בחשון התשע

שאלה

אני רוצה להישתתף בצער העם על חורבן בית ראשון ושני אבל אני לא מצליח.

קשה לבקות על משהו שלא היקרתה.

השמח עם יש לך אפשרות להיתחבר לחורבן הבתים שאוכל להיצתער עם בכי

תשובה

שלום

ראשית הצער על החורבן כולל גם צער על מה שהחורבן גרם וגורם, סילוק שכינה וכד' וכן צער על מה שהביא לחורבן ולגלות, שנאת חינם. לכן ראשית כשאתה חושב על עם ישראל כמה עוד צריך לתקן וכמה חבל שבמקום המקדש עומד בית ששונאי ישראל מהלכים בו ומרבים עליו שנאת ישראל זה דבר שאנו מרגישים ומלאי צער עליו.
כמו כן אתה יכול ללמוד על בית המקדש בעזרת הספרים הנפלאים של מכון המקדש וכד' ובכך לקבל תמונה טובה יותר על מה שעם ישראל חסר .

בהצלחה

הרב ישי סמואל