תיקון חצות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/09/09 10:34 כא באלול התשסט

שאלה

שלום רב,

האם תיקון חצות, ככלל, זוהי חובה או סוג הידור/החמרה?

אם אני הולך לישון לפני חצות וקם אחרי עלות השחר, אני חייב לקום באמצע השינה ולומר תיקון חצות? במידה וכן, אם בשוגג קמתי לאחר עלות השחר האם ניתן עדיין לקרוא תיקון חצות או אולי חלק ממנו?

אם אני הולך לישון לאחר חצות ואני אומר תיקון חצות וקריאת שמע על המיטה סמוכים אחד לשני, האם צריך לומר וידוי בשניהם או רק בתיקון חצות, שאותו אומרים ראשון?

ועוד בעניין הוידוי, האם מי שקם באשמורת הבוקר לומר סליחות וקורא תיקון חצות לפני כן, צריך לומר וידוי בתיקון?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

תיקון חצות הוא מנהג קבלי לקונן על חורבן בית המקדש. יש לו שורשים קדומים מאוד.
כיום נוהגים לעשות אותו אנשים שקיבלו על עצמם את המנהג המיוחד הזה, אולם רובם לא עושים זאת. יש מעט מאוד אנשים שממשיכים לנהוג כך.
מי שנוהג, קם באמצע השינה ואומר זאת.
יש לומר וידוי בתיקון כי זה חלק מהעשייה שלנו לקראת העובדה שנהיה ראויים לבניין המקדש.

כל טוב