תחפושות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 05/03/04 04:35 יב באדר התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום

ברצוני לשאול שתי שאלות אחת האם מותר לבן להתחפש לבת

השניה בן שהתחפש למשל לאביר וחלק מהאביזרים שלו כולל חרב אמיתית האם מותר להכניסה לבית הכנסת הרי היא בגדר של כלי משחיט

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב:

בשולחן ערוך בחלק אורח חיים נאמר שמותר לבן להתחפש לבת משום שמחת הפורים.

לגבי החרב הדבר מותר מאחר וזה לא חרב לצורך מלחמה.

מיכאל ברום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן