תחנון של תהילים בימי החנוכה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/12/05 14:54 כד בכסלו התשסו

שאלה

האם מותר להגיד לפני ואחרי תהילים את התחנון והבקשות בימים-הטובים של חנוכה?

והאם אשה מחוייבת ב"הלל" באותם ימים, גם כשהיא מתפללת ביחידות בביתה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

א. מותר לומר בחנוכה את תפילות ה´יהי רצון´ שלפני אמירת תהילים ואחריהם, ורק בשבת ויו"ט נהגו לקצר בהם בתחנונים.

ב. מצות הלל אינה תלויה בציבור ולכן גם אשה המתפללת ביחידות יכולה לקרוא הלל בברכה. אין היא מחוייבת בכך כיון שנשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן אבל היא יכולה לקרוא.

חנוכה שמח

בניהו ברונר

צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן