תחנון בבוקר, אין לי זמן...

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 19/02/07 16:16 א באדר התשסז

שאלה

שלום,

לפני בערך שבועיים שלחתי שאלה אם צריך להגיד תחנון גם ביחיד?!

ועניתם לי וכתבתם שכן צריך להגיד בלי י"ג המידות...

אבל בבוקר בכיתה שלנו כל אחת מתפללת לבד{אנחנו רק בנות}

והזמן המוקצב זה מ- 8:00 עד 8:25 והמורה מחכה עוד איזה 5 10 דקות לבנות שעדיין בתפילת עמידה , ואני מהבנות האלה ואז יוצא שאין זמן להגיד תחנון...אני לא יודעת מה לעשות,ואני רוצה לדעת אם זה נורא שאני לא אומרת תחנון בבוקר...

אשמח לתשובה...

תודה, חודש טוב, ויום טוב,

דינה!!

תשובה

שלום רב,

אני בטוח שאם תסבירי למורה שלך בצורה מכובדת את הבעיה שלך, ותבקשי ממנה עוד 3-5 דקות (שזה הזמן שיקח לך לומר תחנון) היא תסכים. נראה לי סביר לחלוטין שבבי"ס דתי יאפשרו לבנות להתפלל את כל התפילה, ולא יכפו עליהן להוריד חלקים מן התפילה. ובאם היא לא מסכימה, תנסי אולי לפנות למנהל.

כל טוב,

אריאל,

צוות ישיבת הר עציון

(המשיב אינו רב)