תחיית המתים האמנם???????????

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/03/03 09:16 ו באדר ב'

שאלה

שלום וברכה!

יש לי המון סימני שאלה בראש, ואני חייבת עזרה,

אז ככה,

בקשר לעולמות:

אני יודעת שזה נושא ענק אם המון הסברים ובאמת חשוב לי להבין אותו, זה משגע אותי לבקש שתיהיה תחית- המתים(ושאוכל לראות אנשים יקרים לי שנפטרו)אך אני לא באמת מבינה מה זה?!

והדבר שהכי מפריע לי זה שנכון שאומרים שהעולם הזה הוא בעצם מסדרון לעולם הבא,

ופה זה בכלל לא עולם האמת, כי הוא מלא בשקר ותואבה.

אז אם כך, מדוע הגאולה תבוא לעולם הזה?

מדוע בהמ"ק יבנה בעולם הזה?

ומדוע הקב"ה ישכון בבהמ"ק בעולם הזה, כשלכאורה הכל צריך להיות שם.

ועוד יותר מזה- אם כך כאשר אדם נפטר לכאורה זה שמח, הוא הולך לעולם האמת ועוזב סוף סוף את עולם השקר.

זה אומר שהוא מוכן!

ברור שזה עצוב שהוא איננו, אבל אם זה כך אז צריך לשמוח בשבילו, לא?

אני יודעת שלא כך הם פני הדברים- השאלה היא איך הם?

אשמח לקבל בנוסף לתשובתך גם שמות של ספרים או מאמרים, שיוכלו לעזור לי.

תודה רבה.

אני.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישר כוח .טוב לשאול ולחפש תשובות.
1)תחיית המתים זהו מושג בסיסי באמונה שלנו וזה מאוד .... מעשי .זה יכול לקרות בכל רגע נתון.
ומה הרציונל שעומד מאחרי אמונה זו?
ראי נא שאנו מגדירים את תחיית המתים כנס .משהוא אדיר .פלא פלאים שקשה לתפוס אותו בהגיון.ממש בלתי יאומן. קשה לקבל. אבל בעצם הנס הזה מתרחש לנגד עינינו כל יום ויום ואפילו בחצר של הבית שלך....

אם אנו לוקחים גרעין קטן וקוברים אותו באדמה ומכסים אותו באדמה הוא עובר תהליך של ריקבון ואח"כ מתוך הרקבון יש שוב צמיחה.ומדובר בגרעין קטן ויבש שאין בו שום לחלוחיות ושום סימן של חיים.
גרעין מת שנקבר באדמה -מתעורר לתחיית המתים והופך להיות עץ גדול וחזק המניב טונות של פירות.

את תחיית המתים של הגרעין אנו מקבלים ומבינים כי התרגלנו לתהליך כזה ואילו לרעיון של קבורת עצם באדמה שממנו יקום אדם לתחיה אנו לא מבינים כי לא התרגלנו לחשוב על זה כך.
אבל זה אותו הדבר.

עייני נא בספר "מכתב מאליהו "מאמר ארוך בנושא זה.

2)לכל אדם יש שליחות בעולם הזה.
ויש לו לבצע את השליחות שלו :
בעוצמה,
בשמחה,
באושר,
ברצון.
עייני נא בתשובתי ב:(העום הזה פרוזדור)
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20069

השליחות שלי בעולם ובקישורים שבתשובה ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20578

להרחבה קראי נא בספרי "אמונות "

בברכה,

עוזיאל