תות שדה- מותר?אסור?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/01/09 21:43 כו בטבת התשסט

שאלה

בעזרתו יתברך!

ערב טוב!

רציתי לשאול בקשר לתות שדה. מותר לאכול? אסור?

אם מותר- כיצד לנקות? מספיק לרחוץ?

אשמח לתשובה מפורטת!

תזכו למצוות!

לילה טוב!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תות שדה בשלב זה אין לאכל אלא אם מורידים את החלק העליון שבו העלים הירוקים, וכמו כן את הקליפה האדומה מסביב לפרי, במקום להוריד את הקליפה האדומה אפשר לשפשף היטב עם סקוצ' וכדו'.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן