תושב"ע

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/07/08 19:35 י בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

המשנה הרי היא תורה שבעל פה והרי היא נמסרה מדור לדור מאז משה שהיה בסיני עד שכאשר רבי יהודה הנשיא חתם אותה וסידר אותה. עכשיו השאלה שלי אם היא התורה שבעל פה ונמסרה מדור לדור אז איך כתובים שמות של תנאים במשנה(ר' עקיבא,רבי,ר' יוחנן וכו'...)הרי הם לא היו בזמן של משה רבנו . והרי המשנה זו תורה שבעל פה אז מה פתאום יש שם את הדעות שלהם??

תשובה

בסד

שלום רב
המסורת שלנו העבירה לנו במדויק את התורה שבעל פה עד שמחמת הצרות והמיסים והפוגרומים ,נשכחה התורה שעברה מדור לדור.
ואז ישבו החכמים וניסו לשחזר כל אחד אמר מה ששמע בבת המדרש באזור מגוריו ..וכך נוצרו המחלוקות..לצערנו.

אחר כך ישב רבי יהודה הנשיא וכתב ומיין את כל מה שהיה לפניו ,והגיש לנו את "שישה סידרי משנה".
ועל זה כתבה בגמרא ואחר כך הפוסקים ..עד ימי השולחן ערוך .
בצפת לפני ארבע מאות שנה ישב רבי יוסף קרו וסיכם את כל ההלכות והגיש לנו כ"שולחן ערוך."

בברכה