תושבי גוש קטיף - לאן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/09/05 14:42 כח באב התשסה

שאלה

בע"ה

כבוד הרב שלום,

האם לא כדאי להקים התיישבויות באזורים כמו הנגב, הגליל, אזורים שבהם אין פלשתינאים או ערבים ישראלים. מה הסיבה שיוצרים "מובלעות" של מתיישבים יהודים כמו נצרים או שא-נור בלב אוכלוסיה ערבית עויינת. זה הרי מסוכן, אין פה דאגה מפני פיקוח נפש?

כוונתי האם יש בתורה או בהלכה הוראה כזו. אני יודעת שמצווה ליישב את הארץ. אבל יש המון אזורים לא מיושבים... למה ללכת למסוכנים? נשאיר את זה "להם" ומתי שחס ושלום הם יעשו משהו נגד ישראל, נתקוף אותם בלי חשש שיהודים הגרים באזור ייפגעו. לא יותר עדיף כך?

תודה

תשובה

בס"ד

האם בנגב או בגליל אין ערבים?

אבל אני מאוד ממליץלתושבי גוש קטיף לגור דוקא בתוך תל אביב וגוש דן. למרות שהאויר שם אינו כמו נצרים. והאוירה - ה' ירחם!
אבל דוקא כדילטהר קצת את האויר של גוש דן המחניק - כדאי להביא כמה מאנשי נצרים שהאויר בסביבתם הוא אויר פסגות. וכשהם יבואו - יהיה משב רוח רענן בגוש דן.

ולעצם שאלתך - המצוה היא להתיישב בכל הארץ. והסיבה שצהל לא פוגע בערביי עזה אינה בגלל נצרים שמרוחקת מעזה כמה קילומטרים. הבעיה היא החולשה הרוחנית של מנהיגי המדינה שלא מסוגלים לגרש שום ערבי מארץ ישראל. שלא מסוגלים למחוק ישוב של מרצחים אבל מסוגלים לגרש אלפי יהודים מאדמתם.

כל המרחם על אכזרים - סופו מתאכזר על רחמנים!!