תורת הרב

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/01/07 00:07 ז בשבט התשסז

שאלה

שלום וברכה!

אני בן 18 ונמשך מאוד לכתבי הרב.

האם יש ספרים של הראי"ה שניתן ללמוד לבד בגיל כזה? אפשר בבקשה לקבל ציוני פסקאות מ"איגרות הראיה" שהן הקפיות ואינן קשות להבנה?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ליאור.
יש חלקים בתורת הרב שכבר תוכל ללמוד ולעמול על מנת להבינם.
עין אי"ה (שבת חלק ב קשה יותר מהשאר), מוסר אביך, מידות הראיה, הקדמה לשבת הארץ.
גם אגרות הראיה הוא ספר מצויין כדי להפגש עם תורת הרב, וללומדה. אני מכיר שני מפתחות לאגרות. אחד מהם של הרב אייל גריינר פורסם בקובץ של ישיבת מעלות "שיר למעלות ב". תבדוק באתר שלהם, ייתכן והוא מפורסם שם. השני, תמציתי יותר, של הרב אלישע אבינר, אם תשלח לי את הכתובת שלך (yedidyaffa@gmail.com)אשתדל לשלוח לך אותו בדואר בע"ה.
הספר אורות אמנם קשה מאוד, אך ישנה רשימת פסקאות של הרב שלמה אבינר. אלו פסקאות יסודיות, שניתן להבינם בצורה כללית גם אם לא מילה במילה. אם אמצא אותו, אשלח אותו עם הנ"ל.
לצד כתבי הרב, כדאי להרחיב ולהעמיק את לימודי המחשבה, על מנת להתמצא יותר בעולם המושגים. כוזרי וחובות הלבבות, דרך ה' ונפש החיים (כדאי להתחיל משער ד). הדרך ארוכה ועמוקה...
בהצלחה
ידידיה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן