תורת המלך- הריגת חפים מפשע

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 30/12/09 00:01 יג בטבת התשע

שאלה

שלום בסוף השנה אני מתכוון להתגייס ליחידה קרבית. במהלך חודש אוקטובר האחרון הגיע לידי ספר בשם "תורת המלך", העוסק בבירור רציני בדיני הלכה, מאת הרב יצחק שפירא והרב יוסי אליצור. בספר זה נכתב שמותר להרוג חפים מפשע וטף אם הם מסכנים אותנו. במהלך קריאת הספר עלתה במוחי השאלה: האם לא אלוקים הוא שמחליט מי לחיים ומי למוות וכתב לנו בפירוש על תרצח אלה אם מדובר במלחמת מצווה שבה הקם להורגייך השכם להורגו, אך חפים מפשע וטף גרם לי להרהר. הייתי מעוניין לשמוע תגובות, תודה מראש.

תשובה

שלום לך

לא קראתי את הספר ולגופו של עניין אעתיק לך סיכום בנושא זה מספר פניני הלכה העם והארץ וכן מספר רביבים מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=449