תורת המידות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/07/09 18:46 כט בתמוז התשסט

שאלה

שלום,

לאחרונה בלימודמסילת ישרים למדתי ששגדולי ישראל שהגיעו למדרגות הגבוהות עשו כל מעשיהם לשם שמים ועוד שכל מה שעשו עשו מאהבה ועבודת ה' היא הדבר היחד שעיניינה אותם השאלה שלי הרי ם עשו זה מתוך אהבה והבנה שזה טבעם הפנימי אין בזה משום לשם שמיים גמור הרי עשו זה כי נמשכו אל עבודת ה' איך מסתדרת סתרה זו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו היא אחת השאלות המסובכות שיש בהגדרת המושג "לשמה".
שהרי לאור שאלתך לכאורה אין כזה דבר "לשמה", שכן גם ההכרעה לעשות את הדברים האמיתיים כי רוצים לעשות את הדברים האמיתיים – היא "שלא לשמה", שכן עושים את הדברים האמיתיים בגלל שממש רוצים לעשות אותם, ואם כן לכאורה פשוט עושים את מה שרוצים ולא עובדים את הקב"ה ?!
אלא שלמעשה הדבר אינו נכון כלל ועיקר. עצם העובדה שזה מה שהם רוצים, ועצם העובדה שהם נותנים לטבעם הפנימי להתבטא, ועצם העובדה שגם להם יש ניסיונות והתמודדויות (שהלוא אפילו לאברהם אבינו היו ניסיונות קשים) היא העושה את הדברים אמיתים ובעלי מדרגות גבוהות, ואותם יש לראות ככאלה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן