תוספת לאחר אירוסין - מותר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/11/05 00:08 טז בחשון התשסו

שאלה

האם לאחר אירוסי איש ואשה, יכולים הם להוסיף בעת ברכת המזון "הרחמן הוא יברך אותי... ואת ארוסתי, אותנו וכל אשר לנו.." או שמא חייב הוא להזכיר את האשה שלצדו רק לאחר נישואיו כאשר היא אשתו ולא לפני?

תשובה

שלום וברכה
מותר לברך את מי שרוצים, ובוודאי שמותר למאורסים לברך האחד את השני.
האם נכון לעשות כך ? אני מציע להיזהר שלא לתת לאירוסין אלה מעמד כלשהו, אפילו בנוסחי תפילה, כיוון שלאמתו של דבר אין מדובר במשהו המוכר הלכתית בקשרים שבין הבחור והבחורה.

כל טוב