תהילים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 22/01/12 19:23 כז בטבת התשעב

שאלה

בס''ד

לכבוד הרב שלום רב , יש לי שאלה :

זכיתי ברוך השם לעשות שבת במדרשה אצל חברה שלי , ואחרי התפילה והסעודה והכל יש שם מן מנהג כזה שהרבנית אמרה שהן מסיימות ספר תהילים שלם בשבת או יותר נכון מאחרי התפילה והסעודה מתחילות ישר . ואני זוכרת שאמרו לי שלא קוראים תהילים בלילה שזה אסור . עכשיו לא הבנתי איך זה מסתדר ? אם הן מתחילות אחרי התפילה והסעודה והכל שזה יוצא רק באיזה 10 וחצי בלילה ...

בתודה מראש !!!!

תשובה

לקאריני שלום

האיסור לומר תהילים בלילה הוא על פי הקבלה ולא על פי השולחן ערוך, כך שיכול להיות שהן לא הולכות להלכה על פי הקבלה. מעבר לזאת, גם על פי הקבלה, יש דעות שבליל שבת מותר

בברכה חגי