תהילים קי''ג נשמת כל חי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/07/22 10:20 ח בתמוז התשפב

שאלה

ערב טוב,

כבוד הרב,היה לי חלום/חזיון שאומר לי כי אם אגיד פרק קי"ג שלוש פעמים ביום-זו סגולה.ואיני זוכר למה.אני אכן אומר 3 פעמים.

בנוסף:האם ניתן לומר נשמת כל חי -לבד-ללא מניין???

ועוד:התעוררתי באמצע הלילה והפסוק"לא יחליף האל ולא ימיר דתו לעולמים"לא הניח לי במשך שעות.

מה פירוש?

אני יודע שזה מתוך 13 העיקרים.למה דווקא הפסוק הזה???

ועוד:

אתמול,באמרי "אנא בכח"-אני אומר אותו כל בוקר לפחות פעם ביום-פרצתי בבכי...

מה קורה איתי???אני חילוני,אבל מאמין באמונה שלמה.מידי שבוע אני הולך ל"תיקון חצות"לניקוי הנשמה.

ומה לגבי התיקון הכללי-ניתן להתפלל ללא מניין???אני מאוד מתחבר למילים...

בתודה מראש וחג שבועות שמייח!!!

תשובה

שלום וברכה

א. מותר לך לומר את הפרק הזה כמה פעמים שתרצה. אולם אל תבנה על סגולות אלה, אלא על הבחירה החופשית הטובה שאתה תבחר בטוב ותמאס ברע.

ב. אפשר לומר נשמת בשבת בלי מניין. אם אומרים ביום חול – בלי הברכה בסוף.

ג. פעמים רבות אנו זוכים כי דבר מסוים ייתקע לתוך פינו. אתה צריך לשמוח על כך שעל זה אתה חושב. כדאי כמובן להעמיק במרכזיות של האמונה שהתורה לא תהיה מוחלפת, ושהברית בינינו ובין הקב"ה היא ברית נצח.

ד. אתה מתאר בצדק את העובדה שלעתים אנו מאמינים באמונה שלמה גם אם אנו חילוניים, ולעתים פורצים בבכי בהתרגשות דתית גדולה. שמח בכך, ותנסה למצוא את דרכך המיוחדת אל הא-לוהים.

ה. מותר לומר את התיקון הכללי ללא מניין.

כל טוב, וחג שמח גם לך