תהילים וטעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/02/08 17:39 ז באדר א'

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום

ברשותך אשאל שתי שאלות

לגבי קריאת תהילים, בכל פעם שאני קוראת אני מתלבטת , כיצד לקרוא את המילים שבהן אותיות שאמורות להיות דגושות על פי כללי הלשון העיברית ,וכן על פי ההגיון, למשל המילה ברית , ומופיעות במזמורים ללא דגש?

לפני כשבועיים הכנסתי בטעות, בבלבול,מבלי לשים לב ,לשירותים דף שבו כתובה תפילה ומופיעים בה שמותיו של הקב"ה .

מה עליי לעשות?

תודה

תשובה

שלוםוברכה

א. יש לקרוא לפי המנוקד בתנ"ך על פי המסורה, גם אם כללי העברית של היום שונים.
ב. בדרך כלל כשעושים דבר מה לא טוב מחפשים דרך של תיקון באותו דבר שבו הלכנו בכיוון הלא- נכון. מה שנכון אפוא לעשות הוא לחפש איזשהו תיקון בתחום השמות הקדושים, כגון להקפיד יותר על גניזה וכדו', ולעשות אותו.

כל טוב