תגלית מדהימה לגבי הסטורית ההשתייכות הדתית המשפחתית שלי

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 07/09/07 21:47 כד באלול התשסז

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

יש לי שלוש שאלות שמטרידות אותי בעקבות מה שאימי היום גילתה לי (אני בת 36) -

סבתה ז"ל של אימי היתה נוצריה ועברה גיור באיטליה כדי להתחתן עם הסבא ז"ל של אימי, בנוסף סיפרה לי אימי שאחיה של סבתה ז"ל היה כומר !!

1) שאלתי היא האם אני נחשבת יהודיה ? בתעודת הזהות שלי כמובן כתוב שאני, אימי וסבתי יהודיות .

2) האם מעמדי כשל יהודיה לכל דבר ?

3) אם בעתיד אחליט להינשא לנוצרי איטלקי אתאיסט מה המשמעות ? האם זה פחות חמור שאחת כמוני עם הרקע שלי תתחתן עם בחור כזה מאשר יהודיה שכל דורות משפחתה היו יהודים ?

אודה לך מאוד אם תוכל לשלוח לי תשובה מפורטת ככל האפשר ומהירה .

אלמונית

תשובה

לפי מה שביררתי כל הגיורים באיטליה בתקופה המדוברת היו גיורים כהלכה. לפיכך את יהודיה לכל דבר כמו כל יהודי אחר לכל דבר ועניין. (מובן שלשאלה 3 אין כלל מקום).

כל טוב,
רונן לוביץ