תבלינים /שמן

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/03/07 08:28 כח באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב

רציתי לשאול מהם התבלנים המותרים לשימוש בפסח

לבני אשכנז ומה הדין לגבי שמן קנולה

בברכה

תשובה

רוב התבלינים אינם בגדר קטניות. רק כרכום הוא ממין הקטניות. ברם, בבדיקות שנערכו במפעלי תבלינים בשנים עברו התברר שבחלק מהתבלינים, כגון: חילבה, חרדל, כוסברה וכמון יש תערובת לא מבוטלת של חיטה שנטחנה והתערבבה. משום כך נקבעו כללים מיוחדים למפעלים אלה, וכל הקונה תבלינים צריך להקפיד לוודא שיש עליהם ציון כשרות מעודכן לפסח, ובמקרים מסוימים, כגון כמון וכוסברה יש הוראות לברור לפני השימוש.
באשר לשמן קנולה – יש להקל, שכן הוא מופק מזרעים שאינם נאכלים, אלא משמשים רק למיצוי שמן,הוא אינו נלתת במים, ולא היה בשעת הגזירה על הקטניות. המחמירים בשמן כותנה מחמירים גם בו.
פסח כשר ושמח,
רונן לוביץ