תאריך חתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/12/06 00:41 טו בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב.

אני וזוגתי מתכננים חתונה בקיץ הקרוב. רציתי לדעת האם ישנה בעיה להתחתן בתאריכים 5.7.07 -

12.7.07 ( יט' בתמוז עד כז' בתמוז).

נאמר לנו כי תאריכים אלה חלים בתקופת "בין המיצרים" וכי ישנה בעייתיות עם תאריכים אלה לעניין נישואים.

אני בן עדות המזרח וזוגתי מעדות אשכנז.

תודה רבה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
הימים שבין י"ז בתמוז לט' באב מכונים "ימי בין המצרים" או "שלושת השבועות", ובהם אבלים על חורבן בית המקדש השני. חומת ירושלים הובקעה בי"ז בתמוז, וחורבן הבית היה שלוש שנים אח"כ בט' באב.
חלק מהאבלות ומיעוט השמחה שבימים אלו כולל המנעות מלהתחתן בהם. וכך נפסק בשולחן ערוך וברמ"א בסימן תקנ"א סעיף ב', ובמשנה ברורה שם.
בברכת מזל טוב,
מצנ"ם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן