תאריך חתונה ושינויו

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/06/07 11:32 ה בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב,

רצינו לברר לגבי תאריך לחתונה אנחנו ספרדיים.

התאריך שלנו שקבענו מול האולם הוא 11 לאוקטובר הבעיה היא שהשבת חתן יוצאת בשבת שלפני סיום שנת האבל על בעלה של הדודה של החתן.גם עושים לנו בעיות שאנחנו לא מחכים שבוע שהבני דודים שבאבל יוכלו להגיע. אנחנו מצידו לא ממש יכולים לאחר את החתונה אנחנו שנינו סטודנטים ומתחילים ללמוד ב-14 לאוקטובר וגם אנחנו מפחדים שירד גשם כי החתונה בחוץ.ויש עוד סיבות חשובות.חשבנו אולי להקדים בשבוע ולהתחתן בכ' תשרי ה-2 לאוקטובר השאלה האם יש בעיה להקדים תאריך שקבענו הבנתי שיש משהו שאסור לשנות תאריך. ואם יש בעיה לעשות חתונה בחול המועד סוכות.מצידנו היינו משאירים בתאריך שנקבע אבל בכל זאת חשוב לנו לברר.

אודה לך אם תוכל לעזור לנו,

תודה והמשך שבוע טוב!

רונית ואמיר

תשובה

א. אין עורכים חתונות בחול המועד, משום שאין מערבים שמחה בשמחה, וזו הלכה מפורשת עפ"י הגמרא.
ב. נוהגים להימנע מלאחר ולדחות חתונות, (וזהו מנהג, ולא הלכה), אך אין כל מניעה להקדים חתונות.
ג. אינני רואה בעיה בכך שהדודים יגיעו לשבת חתן, למרות שנת האבל. אם בכל הם נמנעים מכך, אין זו סיבה לשנות את מועד החתונה, ואף מלכתחילה השיקולים שלקחתם בחשבון לגבי התאריך שקבעתם מתקבלים על הדעת, והם חשובים לא פחות מהשיקול של הדודים.
מזל טוב, ויה"ר שתזכו להקים בית נאמן ורב אושר בישראל.
רונן לוביץ