תאריך חתונה-דחוף.ועוד

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 03/09/07 17:18 כ באלול התשסז

שאלה

האם התאריך ד' טבת טוב לחתונה? בנוסף,התאריך הלועזי שלו הוא 13 בדצמבר.האם 13 הוא מספר בעייתי או שזהו רק מנהג גויים ואין שום חשש?

שאלה נוספת:אני חצי אשכנזיה וחצי טריפולטאית.החתן אשכנזי. האם עליי לצום ביום החתונה?

תשובה

לתאריך הלועזי אין כל משמעות לגבי עם ישראל. ד' בחדש הוא תאריך טוב לקבוע בו חתונה, זה זמן שהירח בתהליך מילואו, ויש הרואים בכך סימן טוב. (רעייתי ואני נישאנו בד' בחדש, וברוך ה', עברו מאז כבר 33 שנים, וזכינו לילדים ונכדים, בעזרת ה' גם אצלכם)
אין את חייבת לצום ביום החתונה.
שיהיה לכם רק טוב!!! שיהיה בשעה טובה!!!