תאריך ונושא אימוץ

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 06/01/08 22:56 כח בטבת התשסח

שאלה

שלום לכם.

היינו בכמה מקומות וקיים בלבול בנושא "מתי מותר להתחתן" ןלאיזו עדה.

האם יש בעיה בתאריך 4 למאי? אמרו לי שרק לאשכנזים מותר להתחתן בתאריך הזה.

אני מאומץ ואני לא יודע מי היו הורי הביולוגים.

האם זה יכול ליצור בעיה? כלתי היא עולה חדשה מליטא. יהודיה ועברה ועדה רבנית. אין שום חשש שאנחנו קרובים.

תשובה

לשואל שלום רב.
בד"כ, ספרדים אינם נוהגים להתחתן בתאריך זה. בכל מקרה כדאי להתקשר לרבנות שבה אתם עומדים להרשם ולברר מהם הכללים הנהוגים אצלם.
לעניין האימוץ, הולכים לרבנות ונרשמים שם לנישואין, מספרים להם את עניין האימוץ, הם יבדקו שאכן אין קירבה משפחתית ביניכם ואין מניעה שתתחתנו, ויאשרו לכם להתחתן.
בברכה
אפי קיציס