תאריך הנישואין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/11/06 14:06 יט בחשון התשסז

שאלה

שלום רב,

אני וחברתי מעוניינים להינשא בתאריך 7.5.2006, האם מותר להתחתן בתאריך זה.

אם לא באילו תאריכים ניתן להתחתן בחודש מאי או בחודש יולי?

תודה,

מתן גרינשטיין.

תשובה

לשואל וחברתו שלום רב
לפי השם אני מבין שאתה אשכנזי. אצל האשכנזים יש מנהגים שונים. יש המתירים מל"ג בעומר ואילך (כלומר מה6 במאי ואילך), ויש שמתירים רק אחרי שבועות (24 במאי ואילך), ויש דעות באמצע. אם אין במשפחתכם מנהג מסויים אפשר לנהוג כדיעה המקילה (מה-6 במאי ואילך) ולהתחתן בתאריך ששאלתם.
ולגבי חודש יולי - אפשר ב1- ביולי וכו מה-25 ואילך.
בכל מקרה כדאי להתקשר לרבנות שבה אתם עומדים להרשם עוד לפני שאתם מגיעים לשם ולברר מהם הכללים הנהוגים אצלם.
בברכה
אפי קיציס