שתיה תחפושות בפורים-די דחוף בבקשה...

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/03/11 23:15 ט באדר ב'

שאלה

שלום!

לקראת פורים הבעל"ט החלטתי לברר את נושא השתיה והתחפושות יותר לעומק,אך לצערי לא מצאתי תשובות שישבו את דעתי,חיפשתי בשו"ע,במ"ב,בספר טעמי המנהגים,בספר התודעה,במקור בגמרא בדף ז ובעוד מקומות ולא הצלחתי להבין מה הענין.בקשתי היא שאם משהו יכול לשלוח לי מראה מקומות מפורט יותר שמדברים על הנושא בצורה עמוקה ומבררת אני אשמח מאוד...(פשוט רשימת מקורות כמה שיותר מקיפה)

תודה רבה רבה ופורים שמח עד מאוד,

מ*.

תשובה

שלום לך,

אני מאד מתפלא שלא מצאת - בכל אופן:
אלו שני נושאים

1. שתיה - מפורש בשו"ע בסימן תרצה ובמ"ב ובכל נו"כ שם.

2. להתחפש - אינו מוזכר ואינו שייך לעולם ההלכה.
אבל בעקיפין גם זה מופיע בשו"ע בסימן תרצה שם כותב הרמ"א שנהגו לבוא בבגדי שבת וחג, ומכאן שלא נהגו להתחפש בזמן התפילה וקריאת המגילה בערב ובבוקר.

בסוף סימן תרצו - לגבי עשית מלאכה בפורים שם הרמ"א מזכיר שנהגו ללבוש פרצופים בפורים וכד'

בברכה ובשמחה תמיד
יגעת - מצאת ...

דוד לוי