שתיה חמה עם כפית לא כשרה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/05/07 02:10 יד באייר התשסז

שאלה

שלום,

חבר חילוני הכין לי משקה חם בכוס חד-פעמית, אבל השתמש בכפית שלו (לא חד פעמית), כדי לערבב את השתיה כאשר המשקה היה עוד רותח.

האם המשקה מותר לשתיה?

תשובה

אם הכפית שלו הייתה בת יומא המשקה אסור. ואם אינה בת יומא (לא השתמשו בה כלל 24 שעות המשקה מותר).

תאורטית אם לא השתמש אי פעם במשך 24 שעות ומאז השתמש בה רק לחלב או רק לחלב זה גם נחשב לכפית שאינה בת יומא. (הכל במובן בהתאם לסוג המשקה החם שהכין לך ). בכל מקרה לא נראה לי שניתן לשחר אחורה מבחינה מציאותית .