שרות צבאי לבנות - הסדר לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/03/02 13:51 ז בניסן התשסב

שאלה

קראתי מס' מתשובותיך לענין זה.

הייתי רותה להוסיף נק' נוספת למחשבה ואולי כדאי לכלול אותה כחלך מתשובתך בעיקר למתלבטות...קיים מסגרת צבאית דתית!יש דבר כזה!!

קיימים כיום שני גרעיני נח"ל תורניים לבנות ובטוחני ששמעת עליהן(ב"לינדנבאום" ובעין בנצי"ב).גרעינים שעושים חיל ועוסקים בחינוך.

אל לנו להתעלם המתופעה של בנות דתיות שהולכות לצבא.זה קיים ואין זה סוד.באפשרותנו להפנותם למסגרת מתאימה וראויה.האם זה בדיעבד או מלכתחילה זו כבר שאלה אחרת...בברכת חג פסח כשר ושמח.

תשובה

ב"ה

שלומות!

ברצוני להעיר הערה בה אני מתלבט כמחנך זמן רב.
נכון ,קיימת מסגרת כמו זו שציינת. יתכן והיא טובה יותר ממסגרות רבות וישמקום להמליץ עליה. אבל, האם את מצפה מהמחנך שלך שיציב בפנייך אידאלים או עולם של פשרות ואילוצים. זה שבנות כאלה ואחרות תבחרנה בדרך שונה מדעתו של המחנך - זה ברור. זה שעל המחנך לגלות כלפיהן יחס של חיבה ואהבה - גם זה ברור. זה שעל המחנך והתלמידה להמשיך לשמור על קשר ולהיוועץ גם בתקופת הצבא - גם זה ברור.
השאלה היא איזה עמדה צריך להציג כלפי כלל התלמידות:

עמדה של לכתחילה, עמדה שיש בה חזון ועוצמה או עמדה שנוצרה כתוצאה מאילוצים, עמדה של בדיעבד כשבתוכי, פנימה, אינני מאמין בה?!

בברכה,

שי