שרות לאומי או כיבוד הורים..

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 08/01/07 17:56 יח בטבת התשסז

שאלה

בס"ד,גוש קטיף תובב"א.

שלום כבוד הרב,

אני עכשיו לפני שרות לאומי,

סיירות,ראיונות והכול..

כעיקרון תמיד ידעתי שאני הולכת לעשות את השרות מחוץ לבית..[בדירת שרות..]

ולא לחזור הביתה כל יום..

ולא ידעתי שההורים שלי מתנגדים לזה..

עד עכשיו,

ההורים שלי החליטו שהם לא ממש רוצים שאני יעשה בדירת שרות..

אולי הם יוכלו לשנות את ההחלטה שלהם בעתיד,אבל את זה אני עדיין לא יודעת..

הבעי'ה היא שאני לא יודעת מה להחליט..

לחזור הביתה כל יום רק בגלל שהם אמרו לי,או להחליט החלטות שאני חושבת שהן נכונות..[סוף סוף!]..

אני חושבת שבדירת שרות אני אבנה את עצמי יותר,עם אוריתות כל פעם,עצמאות,חברות וכו'..

אבל מצד שני,ההורים שלי..

ואני רוצה לעשות את החלטה הנכונה!!

וכמובן לפי דעת תורה..

לכן,אם תוכל לתת לי תשובה,אני ממש אשמח!!

ממש תודה רבה!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

את מעמידה אותי בפני דילמה קשה – מה וכיצד לענות.
אני כל כך מבין את רצונך והסיבות המובילות אליו.
בין הרבנים ותלמידי החכמים בדורנו, קיימים חילוקי דעות בקשר לנחיצות, לחשיבות ומתוך כך להיתר ללכת לשירות לאומי מחוץ לבית. ואני מתכוון לרבני הציבור הדתי-לאומי.
אני מודע מקרוב לבניה האישית האפשרית מחוץ לבית, וכמה היא חשובה ותורמת לבניית המשפחה בשלב הבא בעז"ה. מצד שני - כולנו מודעים לסכנות האורבות למי שיוצא מן הבית בשלב זה, ואנו מבקשים בכל יום "שלא תביאנו... לא לידי נסיון ולא לידי בזיון".
אם רצון הורייך נודע לך רק ממש לאחרונה, אני מציע כדבר ראשון ללבן איתם את הנושא. את תסבירי את מניעייך, והם יציגו את עמדתם וכו' וכו'.
אם באפשרותך לבקש ממחנכת, או ממי שעשתה שנת שירות לפני זמן רב וכבר נמצאת הרבה מעבר לכך, שתדבר עם הורייך ותנסה להציג את השרות כפי שאת רואה אותו, שמצד אחד השד לא כל כך נורא, ומצד שני הסיכויים להתפתחות חיובית משמעותיים, עשי זאת.
ואם הזמן יתחיל להיות קצר ועדיין לא הגעתם לעמק השווה, אני זורק אלייך חזרה את הכדור. זכרי, שמצד אחד את עומדת ברשות עצמך (ואני מתכוון מן הבחינה ההלכתית), ומצד שני, גם אם נושא זה אינו שייך כלל לקטגוריה של כיבוד הורים, בכל זאת מן הצד הערכי חשוב לא להגיע להתנגשות ביניכם.
אני מאחל לך, וחושב שאין זה מן הנמנע שאכן תגיעו בעזרת השם להסכמה ותוכלי לעשות את השנה החשובה והמשמעותית הזו מתוך רגיעה, שמחה, בניה ותרומה לכלל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן