שרה אימנו

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/05/07 17:05 ח בסיון התשסז

שאלה

בתורה מסופר על שרה אימנו שביקשה מאברם לסלק את הגר בעודה בהריון...המקרה הזה מאד צובט לי..איך יכולה שרה אימנו שהיא כלכך צדיקה לסלק אישה בהריון(גם אם היא פוגעת בה הרי התורה מצווה לא תיקום אז איך היא מביאה לנו את המקרה הזה)..אשמח לקבל תשובה..(תודה )

תשובה

בעה
שלום רב,
שרה, כאם האומה, חשה ברוח הקדש שהיתה לה , שהעובדה שהגר עומדת ללדת לאברהם בן, לא תביא טובה לבית הזה. לכן גירשה אותה לפני שיוולד הילד ויהפוך לעובדה בבית אברהם. ואכן, כשנולד היה רע בעיני אברהם לגרשו, למרות שהתברר ששרה צדקה.
מה שנראה כאכזריות, לגרש אשה בהריון, זה נכון, אבל כשמנגד, עומדת טובת האומה כולה, אין ספק שעדיפה טובת האומה!