שרה אהרונסון

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/01/07 16:12 כז בטבת התשסז

שאלה

האם מעשה ההתאבדות של שרה אהרונסון נחשב לשם קידוש ה' (כשעינו אותה ולא גילתה) או שזה רק היה בשביל לא לגלות את הסודות?!?!

אשמח לקבל תשובה מהירה

תשובה

אינני מכיר את עולמה הפנימי של שרה אהרונסון ואת תפיסתה הדתית, ועל כן אינני יכול להעריך מה היתה כוונתה בעת ההתאבדות.
עם זאת, אנו מיחסים לכל אדם שנהרג למען מטרה נעלה הקשורה לזהותו היהודית מוות לשם שמיים, אף על פי שלא היתה כוונתו האישית לשם ה'.

למידע מוסמך יותר כדאי לבצע חיפוש במאגרי מידע שעוסקים באופן מקצועי בנושא ניל"י.

עקיבא
(המשיב אינו רב)