ש''ץ בעל תסמונת דאון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/03/07 08:48 כא באדר התשסז

שאלה

כבוד הרב

שלום וברכה

בבית הכנסת שלנו התעוררה שאלה: נער בעל תסמונת דאון מבקש להיות שליח ציבור של הקהילה. לצורך זה הוא למד את התפילה והוא אכן מסוגל לעקוב אחרי התפילה אולם מבטאו משובש. עבור הנער הדבר חשוב ביותר. התעוררה השאלה: האם יש מניעה מלתת לו להיות שליח ציבור במצב זה? האם כל אחד יכול להיות שליח ציבור? ואולי דווקא הוא יכול להיות שליח ציבור מעולה?

בברכת התורה

תשובה

שלום וברכה
בשל העובדה שהוא לא מוגדר בהלכה כמי שהוא שוטה מוחלט ואינו יכול לקבל הכרעה, הוא יכול להיות ש"ץ, וזו זכות גדולה לקהילה.
לו הוא היה שוטה הלכתי היה אסור לשלוח אותו.

כל טוב