שפתון בפסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/03/07 22:19 ב בניסן התשסז

שאלה

האם שפתון לבלו {כחול} {labello} כשר לפסח? איך ניתן לדעת מה קשר ומה לא? שנה שעברה חיפשתי ולא מצאתי כלום עם הכשר.

אם אינכם יודעים, האם יש מקום בו ניתן לשאול שאלה כזו?

תודה רבה

תשובה

כבר כתבנו שלכל חומרי הסיכה כמו חומרי ניקוי אין צורך בהכשר לפסח, כיוון שאינם ראויים לאכילת כלב, ואין צורך להחמיר חומרא יתירה כמו שיש כאלו שמחמירים לומר שסיכה כשתיה בחמץ שנפסל מאכילת כלב, כאשר ברור שאפילו לאכול אותו אסור רק מדרבנן ולחלק מהראשונים מותר אפילו לאכול אותו. ולכן כל השפתונים, השמפויים והבשמים והמשחות שיניים כשרים לפסח. ואפילו שנכנס קצת בטעות לפה אין כאן כוונה לאכילה ולכן לא שייך 'אחשביה' היינו שמחשיבו בזה שאוכלו.