שעטנז בציצית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/02/16 19:15 ו באדר א'

שאלה

"בהלכות הרמבם (ספר אהבה, הלכות ציצית, פרק שלישי, הלכה ז) נאמר שמותר מן התורה שהטלית תהיה שעטנז, כלומר הבגד ממין אחד והציצית ממין אחר. יחד עם זאת הוא אומר שמדברי חכמים צריך ששניהם יהיו מאותו מין. הוא מציין שבמידה ומדובר בטלית שעטנז, מצוות העשה גוברת על הלא תעשה ולכן זה מותר. יחד עם זאת בלילה שאין מצוות עשה (שהרי כתוב ""וראיתם אותו"", אסור להתכסות בטלית שהיא עובר על לא תעשה של שעטנז.

השאלה:

אני הרבה פעמים יושן עם גופיית הציצית. האם אפשר לסמוך על גופיות אלו שהבגד והציציות מאותו מין? כלומר אם נאמר בהן שהן כשרות הכוונה שהן כשרות גם מדברי חכמים שאומרים לעשות מאותו מין, או רק מדברי התורה שמאפשרות שעטנז במקרה זה?"

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הגופיית ציצית היא מבד (לא צמר ולא פשתן), ולכן אין בה בעיה של שעטנז

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן