שעון מעורר בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/12/11 12:49 כד בכסלו התשעב

שאלה

שלום לרב,

ברצוני להתעורר לשחרית בשבת,אך ללא שעון מעורר אני לא מתעורר בזמן.

האם שעון מעורר רגיל(ללא סוללות) הוא לפי ההלכה?

אם לא,האם יש שעון מעורר כלשהו שבשימוש בו לא אחלל שבת?

תודה.

תשובה

שלום לך

ניתן
1. להשתמש בשעון מעורר שאינו חשמלי שהצילצול מסתיים לאחר כמה שניות. אין להפסיק את הצילצול

2. ניתן להשתמש בשעון מעורר חשמלי בו הצלצול נפסק לאחר כחצי שעה או שעה - כמובן שאסור להפסיק אותו אבל ניתן (בעדינות) לכסות את השעון בכרים וכסתות כדי שהצלצול יחלש או לא ישמע. ניתן גם להעבירו לחדר אחר.

מומלץ לא להשתמש בשעון עם נודנדיק אלא אם גם הוא נפסק לאחר כמה זמן
חובה לשים את השעון במרחק באופן שלא יכבו אותו בטעות או מתוך הרגל.

בברכה ובהצלחה דוד לוי

כמובן שצריך כמו תמיד להתחשב בישנים האחרים באותו חדר/בית ולקבל את הסכמתם לכך