שמן זית

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/12/06 18:43 כב בכסלו התשסז

שאלה

כבוד הרב, שלום!

אני גר במושב חקלאי בגליל התחתון.

לא מזמן נגמרה עונת המסיק, ורבים מאנשי המושב הכינו שמן ממטעי הזיתים שלהם.

רוב האנשים הנ"ל, הכינו את השמן בבית בד שנמצא בטורען, כפר ערבי הנמצא לא רחוק מהמושב.

אחד מחבריי, שעשה כן אמר לי שאין תעודת כשרות על השמן, אלא רק תעודת עורלה. רציתי לדעת האם תעודה זו נותנת "אישור" קניה, או שמה צריך למצוא מישהו עם תעודת הכשר?

תשובה

ב"ה

שלום,

אם מדובר בשמן זית נטו, אני חושב שזה בסדר אם מדובר בחקלאים שהביאו זיתים מוגדרים ומהם יצא זמן זית מוגדר.

בברכה,

שי