שמן זית = תו''מ

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 05/08/07 00:21 כא באב התשסז

שאלה

קיבלתי במתנה בקבוק שמן זית ממשפחה בצפון שמגדלת זיתים ומייצרת אותו בעצמה. המשפחה אינה שומרת מצוות אך ידוע לי שהזיתים והשמן מצויים תחת השגחת הרב המקומי של היישוב.

על הבקבוק שקיבלתי לא מוטבע כל אישור של כשרות. אני יודעת שמדובר בעסק של לא מעט שנים ולכן לא חוששת לערלה/נטע רבעי אך כיוון שלא ראיתי סימן כשרות על הבקבוק אני חוששת שאולי עדיין לא הופרשו תו"מ.

האם אני צריכה להפריש בעצמי תו"מ מהשמן ואם כן אז איך עושים את זה?

תודה מראש.

תשובה

יש להפריש תרו"מ בלי ברכה לפי הנוסח הרגיל.
בברכה,
רונן לוביץ