שאל את הרב

שמירת שעות בין בשר לחלב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/07/12 07:02 יב בתמוז התשעב

שאלה

שלום,

אני בת למשפחה מרוקאית. הורי נוהגים לשמור 6 שעות בין בשר לחלב. אני ממש מתקשה עם המנהג הזה. האם ניתן לעשות התרת נדרים או משהו אחר על מנת לשנות זאת?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה.
באופן כללי מנהגי ההורים והעדות מחייבים גם את ילדיהם. עיקרון זה מוגדר על ידי הפסוק: "אל תיטוש תורת אמך". והכוונה ל"תורת אמך" – מנהגי האומה הנקבעים על ידי ההורים והעדות.
הספרדים ההולכים על פי השולחן ערוך מחוייבים בשמירת שש שעות בין בשר לחלב, (בדיעבד, אפשר להקל עד רוב השעה הששית, כלומר חמש וחצי שעות).
במקרה זה, לא תועיל התרת נדרים.
העובדה שזה קשה, אינה סיבה להיתר, שכן יש הרבה מצוות שקשה לקיימן, ואנו עושים זאת, כי כך צווינו על ידי התורה או על ידי חכמים.
דרך יחידה לשנות את זמן ההמתנה הוא על ידי נישואין. כאשר אישה מתחתנת – היא מקבלת את מנהגי בעלה. (אם תמצאי חתן ממוצא הולנדי – יקל עלייך, שכן הם שומרים שעה אחת בלבד...)
כל טוב.

כתבות נוספות