שמירת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/10/11 16:48 ח בתשרי התשעב

שאלה

שלום :)

אני שומרת שבת בבית שלא שומרים בו שבת .

יוצא לי לפעמים בטעות לעבור על יד הטלווזיה ואני ממש משתדלת שלא להסתכל אבל לפעמים אני קולטת בזווית העין את התוכנית , או שומעת את התוכנית למרות שאני משתדלת שלא להתייחס.

ההורים שלי ממש לא אוהבים את זה ואומרים לי להפסיק את זה.

רציתי לדעת מה לעשות , בייחוד עכשיו שהזיזו את השעון והולך להיות הרבה יותר קשה.

ועוד שאלה - באותו עניין , אני לא יודעת מה לעשות ביום כיפור ..

תודה :)

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך. חזקי ואמצי.

א. דברים הנעשים שלא בכוונה, אלא במעבר ליד הטלוויזיה, וללא כוונה ורצון – אינם אסורים, וההלכה אף לא אסרה לעבור בחדר בשל החשש הזה, כי אם אמרה שמותר לך לחיות בדרכך, ואם את נתקלת בטעות בטלוויזיה – להתעלם ממנה. זה בוודאי לא פשוט לחיות כך בבית, אולם זו הדרך הנכונה והטובה ללכת בה.
ב. יום הכיפורים: מדוע שלא תלכי לאחד ממקומות התפילה שליד ביתך ?

כל טוב ושנה טובה