שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 03/02/09 13:41 ט בשבט התשסט

שאלה

שלום...

אני בת 18 ונמצאת בקשר עם מישהו הגדול ממני בשנתיים.. אנחנו יחד כמה שבועות והמטרה כמובן רצינית.

אני מאמינה בכל העיניין של שמירת נגיעה לא רק מתוך המחוייבות ההלכתית אלא מתוך הרגש האישי שלי, זה מרגיש לי מאוד נכון ומוסרי.

הבעיה היא שהבחור לא ממש מאמין בזה, מבחינתו הנגיעה רק מחזקת את הקשר וגורמת לקרבה, אין ספק שיש משהו בדבריו אבל מבחינתי זה משהו שצריך להגיע לאחר החתונה וכמובן שאינני רוצה שנקשר אחד לשני מתוך המגע.

היו לנו לא מעט שיחות על הנושא שבמהלכן כמעט וסיימנו את הקשר בסופו של דבר הוא הסכים לשמור אבל "בהדרגה", הוא צריך זמן להתרגל לרעיון כדבריו..

אני לא לגמרי מאמינה שניתן לשמור "בהדרגה" כי כידוע הדברים האלו נסחפים בלי ששמים לב לכך.

הוא מוכן לשמוע ולנסות, הוא מראה סוג של רצון אך הוא לא ממש מאמין בזה ואני כמובן רוצה שנשמור לא רק בגללי אלא גם מתוך אמונה שלו שזה הדבר נכון.

מיותר לציין שהוא לא שומר נגיעה באופן כללי כך שגם זה מפריע לי.. ואם הוא באמת יאמין בזה אז הוא ישמור לא רק איתי.

המטרה שלי היא לנסות ולחזק אותו בעיניין כך שזה יבוא ממנו, אשמח לקבל חומר מחזק בנושא שיכול לדבר אל בנים.

המליצו לי על הספר "מגע הקסם" הוא אומר שקרא אותו אך לא השאיר עליו רושם כ"כ חזק לאורך זמן..

תודה מראש.. אני :)

תשובה

שלום
גם אם חברך אינו מאמין באיסור נגיעה, הוא צריך לכבד את דעותייך ואת גופך, גבר שרואה בגופה של חברתו רכוש פרטי ואינו מוכן לשמוע את המילה "לא", הוא בעל תפיסה מסוכנת והרסנית מבחינת יחסים זוגיים.
ברכה והצלחה