שמירת נגיעה?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 05/09/08 14:30 ה באלול התשסח

שאלה

שלום!

התגייסתי לפני כשנה לחיל המודיעין, אבל אני לא שומר נגיעה.

באחרונה התחלתי להתחזק, אבל אני עדיין לא שומר נגיעה, וזה מתחיל להציק לי. השאלה שלי היא איך אני יכול לבוא ולומר לאנשים שמשרתים איתי שאני אחרי הרבה זמן פתאום שומר נגיעה? הם בטוח ייפגעוויעשו מזה בדיחה, ואין לי אומץ לעשות את זה...

תשובה

ולא ירא מפנ המלעיגים עליו. אומץ צריך לא רק כדי להילחם בקרב, לעיתים לאזור אומץ בדברים כה פשוטים נראה משימה יותר קשה.
אם לא תקפוץ למיים תמיד תצטער על כך שלא ניסית לאזור אומץ.
תחשוב כיצד למעט את הבדיחה. תפנה לאילו שיש סיכוי ישעשו מזה צחוק ותמצא את ההזדמנות לערוך עימם שיחה מקדימה בה תספר להם על התחזקותך.