שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/12/06 13:26 ד בטבת התשסז

שאלה

שלום רב

יש לי בני דודים גויים(אבא שלי גיור)וכל כמה שנים אנחנו באים לבקרם או שהם באים אלינו.ואני לא יודעת מה לעשותכי זה ממש מוזר להם בכל מיקרא כל הדברים שאנחנו עושים(כמו שבת וכשרות) אז איך אני ישביר להם שאני לא נוגעת בבנים? האם אני בכלל צריכה לישמור מהם נגיעה? ואם כן אז יש לי עוד בעיה שאחיות שלי לא שומרות נגיעה ואני כן(אם זה קשור ליהדות אז למה הן לא )?

תודה רבה ויום שמח

תשובה

בע"ה
שלום רב,
בודאי שזה קשור ליהדות. נגיעה של בנים ובנות זה איסור בדיוק כמו אכול דבר אסור.
את צריכה להסביר את זה קודם כל לאחיותייך, והן צריכות לדעת שזה אסור.
לגבי בני הדודים, צריך לומר להם שזה שייך לחוקי התורה, וזה באמת דבר מיוחד לעם ישראל ששומר על צניעות ברמה גבוהה יותר מאשר כל העמים האחרים, כי אנחנו עם מיוחד. יש לנו הרבה חוקים "משונים", והם באמת לא יכולים להבין את זה.
כשיראו שאת באמת מאמינה במה שאת אומרת, יכבדו אותך ויתרגלו.
בברכה, אליעזר