שמירת נגיעה מדודים מבוגרים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 19/11/08 00:34 כא בחשון התשסט

שאלה

שלום רב!

קורה הרבה שאני נפגש עם דודים שלי המבוגרים באירועים,בחגים,בטיולים וכ' והם באים ונותנים נשיקה בלחי.. צריך לציין שברוב המקרים הדודים הם בני 40 ומעלה ואני בן 18..האם זה הגיוני שאני אבקש מהן לא לנשק אותי? כמו כן,רוב משפחתי חילונית ככה שגם אם אני אסבר להם(והסברתי לחלק) זה לא יתקבל בהבנה כל כך גדולה(מנסיון).הנשיקה בלחי באה מההכרח ולא מחיבה(אפשר הביע חיבה בדרכים ארות ולאו דווקא בנשיקה לדעתי) לכן רציתי לדעת האם יש מקום להקל ולא להרגיש לא בנוח לצדם?

תודה רבה!!!

עידן

תשובה

שלום
אם כוונתך לדודות בנות 40, הרי שאין מדובר בזקנות, ועוד שהיום בנות 40 מטופחות למדי, בקיצור נראה שאין מקום להקל והדבר אסור, אלא בצדיקים מיוחדים דוגמת האמורא עולא.
ברכה והצלחה